New In: Diesel Skinzee.

Ny start: Livet på dagpenge.

 photo IMG_6795_zps9f09284b.jpg

 photo IMG_6586_zpsd059f97d.jpg

 photo IMG_6991_zpsef6dc416.jpg

 photo IMG_7408_zps64103b19.jpg

Overskriften ser måske ved første øjekast ikke videre positiv ud, men den er egentlig heller ikke negativ. Jeg blev, som jeg skrev en smule om her, i december måned bachelor i “Communication and Media Strategy” – blandt de seksten første nogensinde. Hvor skønt det end lyder betyder dette dog også, at jeg per første januar er blevet en del af dagpengesystemet. Et meget kompliceret system med utrolig mange regler, krav, forventninger og ikke mindst møder og jobaktivering. Dog er dagpengesystemet guld værd i forhold til, hvis man var kommet ud som nyuddannet uden job og SU og pludselig skulle på kontanthjælp – hvilket altså er den udsigt man har, hvis man ikke er medlem af en a-kasse. Er man under uddannelse tilbyder mange a-kasser gratis medlemskab og man skal derfor først betale for den, når man begynder at få sine dagpenge.
Dagpenge er imidlertid ikke kun relevante, hvis man er nyuddannet og skal til at søge arbejde, men også hvis man bliver fyret fra sit nuværende. Mange har en tendens til at glemme at melde sig ind i en a-kasse mens “musikken spiller” og de er i arbejde og bliver man så pludselig fyret, ja, så hedder den kontanthjælp og ikke dagpenge.
Til sammenligning ligger dagpengesatsen på et sted mellem 2-4000 kr. om ugen (en nyuddannet får eks. 3285 kr. de første 6 måneder af dagpengeperioden), hvorimod  en standard kontanthjælp på 6700-10.500 om måneden. Alle satser er før skat. Det kan altså med andre ord virkelig godt betale sig at være medlem af en a-kasse.
Er man endnu ikke medlem af en a-kasse, men ønsker at finde en billig a-kasse, kan jeg anbefale akasseguiden.dk, der prøver at give et overblik over alle a-kasser i Danmark.
Jeg har selv været medlem af en a-kasse under hele mit uddannelsesforløb og får mit første indblik i dagpengelivet i 2014. Wish me luck!

This year I’m starting “a life” on daily cash benefit – until I get a job some day. Wish me luck!

Sponsored post. Own opinions. 

 photo FollowWithBloglovin_zpscc3b559d.jpg

2 kommentarer

  • Den hest hopper jeg på fra 1 februar – glæder mig ikke ligefrem, men det er nu dejligt at have muligheden for noget andet end kontanthjælp ja :DHåber du finder noget arbejde snart 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, lige præcis, det er alligevel næsten dobbelt så mange penge. Til gengæld skal jeg til første omgang jobaktivering på mandag!Held og lykke til os 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

New In: Diesel Skinzee.