Tøj: Gående glimmerstøvler.

Tip: Aarhus Central Food Market.

aarhus-central-food-marketimg_6628img_6708img_6662img_6806img_6682img_6813img_6648img_6705img_6678img_6700img_6627img_6818img_6843Der sker så mange ting i Aarhus for tiden. Hver uge dukker der en ny butik op, en gammel er blevet relanceret, en anderledes kaffebar spreder duften af sort bryg eller et nyt madmarked slår dørene op. Sidstnævnte er tilfældet i denne sag – dog er dette et mere permanent af slagsen, modsat eksempelvis dem, der er at finde på Kulbroen eller Godsbanen. Der er naturligvis tale om det nye koncept Aarhus Central Food Market, der for kun en uge siden åbnede på Sankt Knuds Torv.
Under overskriften “midtbyens sanselige mad-mekka” inviterer Aarhus Central Food Market os indenfor til lækker og kompromisløs mad, hvor “kvalitet” står øverst på prioriteringslisten hos alle de deltagende markedsboder. Opsætningen minder på mange måder om Torvehallerne i København, men stemningen er efter min smag langt mere autentisk, og forsøger samtidig at drage paralleller til det gamle Aarhus-hallen, hvis lokaler Aarhus Central Food Market befinder sig i. Aarhus-hallen åbnede i 1938 og dengang fungerede den som en stor restaurant, spillested med videre – de kan blandt andet bryste sig af at have haft selveste The Who spillende, ret sejt!
På listen over spisesteder i ACFM findes blandt andre: CANblau (L’Cobert de CANblau), Foodie-bar, La Cabra, Kähler Smørrebrød, Ren & Stærk, Pomodoro, Banh Mí de Taste Mí, BangKoch, Letz Sushi, Havnenes Fiskehus, Liége og vigtigst af alt GRØD. Som det fremgår af de mange navne, er de fleste af stederne at finde andre steder i det aarhusianske bybillede, men findes altså også i miniformat i ACFM’s smukke rammer.
Til pre-openingen afprøvede vi lidt af, hvad boderne havde at byde på, og skal jeg komme med nogle anbefalinger allerede nu, så er de her:

  • GRØD: Jeg er tosset med københavnske grød og har de sidste mange år ventet i spænding på, hvornår der åbnede en i her i byen, da rygterne har spiret utallige gange. Grav ned i alt fra den klassiske havregrød med mandler, æbler og karamel til en asiatisk version med ris og kylling. Priserne ligger på 40-80 kroner.
  • Liége: Belgiske vafler af den helt tykke, sprøde og perfekte slags. Jeg tror ærligt jeg kan sige, at jeg aldrig har smagt så lækre vafler i mit liv – og jeg har smagt mange. Bestemt et besøg værd, specielt når selv toppingen spiller – i dette tilfælde flødeskum rørt op med bær, ja, tak! Har allerede været der et par gange må jeg indrømme. En vaffel med dagens tilbehør koster 40 kroner.
  • CANblau (L’Cobert de CANblau): Gør det CANblau gør bedst: tapas i luksusklassen lavet af kvalitetsprodukter. De har både de klassiske, spanske tapas og mere moderne versioner, hvor vi eksempelvis prøvede en bun med langtidsstegt and, hoi-sin sauce og forårsløg – de kaldte den “Hot Duck”. Priserne står til 30-60 kroner per slags tapas og “Hot Duck” koster eksempelvis 40 kroner.
  • Pomodoro: Simple, italienske retter med masser af smag. De serverer tre forretter, fem forskellige slags pasta og tre typer desserter. Jeg smagte deres “Salcissia Aglio Peperoncino e Olie”, der foruden pasta og salcissia bestod af hvidløg, grillet peberfrugt, syltet chili og persille. Det smagte særdeles fremragende. Jeg skal helt sikkert snart ned og prøve deres Carbonara med pancetta og tyk fløde – min ukronede svaghed, når det kommer til pastaretter. Priserne ligger på 35-79 kroner.
  • Banh Mí de Taste Mí: Klassiske vietnamesiske sandwich lige som de skal være – nothing more, nothing less. Men især deres vietnamesiske iskaffe er faktisk anbefalelsesværdig, hvis man er klar på et sukker-rush i samme ombæring. En sandwich koster 45 kroner.
  • Foodie-bar: Skal tørsten slukkes, med eller uden alkohol, er Foodie-bar the place to go og ligger lige i ACFM’s hjerte. Stemningen i baren er yderst gennemarbejdet, så alt interiør og service oser af charme – man ikke kan andet end at få lyst til at hænge ud til en enkelt eller tre. Igen er kvaliteten i højsædet, hvilket blandt andet afspejles i valget af alkohol. Som eksempel kan det nævnes, at de udelukkende serverer gin fra aarhusianske Njord.

Som det ser ud på nuværende tidspunkt holder Aarhus Central Food Market åbent onsdag til søndag fra klokken 12 til 19, men GRØD åbner allerede 7.30. Læs mere om ACFM her.

 photo FollowWithBloglovin_zpscc3b559d.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tøj: Gående glimmerstøvler.